Jeroen Steenvoorden (Noordwijk, 1982) studeerde in 2006 cum laude af aan de Technische Universiteit te Delft. Na zijn studie werkte hij als projectarchitect aan de vernieuwbouw van het kerndepartement Ministerie van Defensie in Den Haag, in opdracht voor de toenmalige Rijksgebouwendienst. In 2008 richtte Jeroen Steenvoorden samen met Jeroen Spee het architectenbureau Studio PROTOTYPE op, dat zich als ontwerpstudio richt op architectuur, stedenbouw en zelfstandig geïnitieerd onderzoek. Naast architectuur is Jeroen Steenvoorden verantwoordelijk voor diverse onderzoekstrajecten die zich richten op zowel urgente maatschappelijk ontwikkelingen als het projectmatig creëren van nieuwe bouwtechnieken en materiaaltoepassingen, volgend uit de integrale en contextuele ontwerp filosofie. In 2010 ontving de inzending van Jeroen Spee en Jeroen Steenvoorden voor de prestigieuze Prix de Rome Architectuur zilver.

 

 

CV Jeroen Steenvoorden

LinkedIn

Jeroen Spee (Arnhem, 1981) studeerde in 2006 met een eervolle vermelding af aan de Technische Universiteit te Delft en combineerde zijn studie jarenlang met de praktijk. Na zijn studie was hij als projectarchitect werkzaam voor de vernieuwbouw Ministerie van Defensie in opdracht voor de Rijksgebouwendienst en de interieuropgave voor het Bestuurscentrum Rabobank Nederland. In 2008 richtte Jeroen Steenvoorden samen met Jeroen Spee het architectenbureau Studio PROTOTYPE op, dat zich als ontwerpstudio richt op architectuur, stedenbouw en zelfstandig geïnitieerd onderzoek. Binnen het bureau fungeert hij als voortrekker van de creatieve en conceptuele processen als prijsvragen.
Naast zijn bureauwerkzaamheden is Jeroen Spee actief binnen het architectuuronderwijs in de vorm een gastdocentschap aan de TU Delft en als afstudeermentor bij de Academie van Bouwkunst in Arnhem en Amsterdam. In 2010 ontving de inzending van Jeroen Spee en Jeroen Steenvoorden voor de prestigieuze Prix de Rome Architectuur zilver.

CV Jeroen Spee

LinkedIn