VERTICAL LOFTS

Amstellofts bestaat uit drie individuele vrije kavels in de wijk Amstelkwartier, welke zijn samengevoegd tot een architectonische wooneenheid. Het gebouw gaat uit van een duidelijk ontworpen gevelritmiek met een knipoog naar de oude pakhuizen van de jaren ’20 en ‘30 uit Meatpacking. De structuur wordt open gebroken ter plekke van de plint en de kroon, waar het gebouw zich opent naar de straat en het uitzicht. De ritmiek van de (betonnen) gevel benadrukt de loftwoningen, waarbij grote hoge vensters gecreëerd worden, die een gekaderd zicht geven op de wijk Amstelkwartier.

De pakhuisgedachte is vertaald naar de typologie van de woningen, een loftopzet met grote open ruimten, welke aan de zonzijde van het gebouw ruimtelijk met elkaar verbonden zijn. Een centrale kern zorgt voor een open woonplattegrond waarbinnen verschillende indelingsprincipes mogelijk zijn. De kern is zo klein mogelijk gehouden, doordat het trappenhuis volledig aan de tuinzijde is gesitueerd. 
De betonnen structuren van de gevel krijgen verschillende oppervlaktebehandelingen mee, de gevelpenanten aan de voorzijde krijgen een ruw oppervlak. De betonnen kaders welke dieper zijn gedetailleerd krijgen een fijne betonstructuur. 
Vertical Lofts Amsterdam
opdrachtgever particulier
functie loft appartementen
grootte 2100m2
periode 2015-2018
ontwerp studio PROTOTYPE
ontwerp interieur  Houtwerk BV i.s.m. studio PROTOTYPE
ontwerpteam Jeroen Spee, Jeroen Steenvoorden
projectteam Mitchel Verkuijlen, Luca Vatteroni, Rossella Villani
status opgeleverd