VERTICAL LOFTS IN AMSTELKWARTIER, AMSTERDAM OPGELEVERD

14-5-2019

VERTICAL LOFTS IN AMSTELKWARTIER, AMSTERDAM OPGELEVERD

In de Amsterdamse wijk Amstelkwartier is het door studio PROTOTYPE ontworpen project vertical lofts opgeleverd. De drie afzonderlijke kavels zijn samengevoegd tot een architectonische eenheid welke tot uiting komt in de sterke betonnen gevelritmiek en de hoge vensters, die verwijzen naar pakhuizen uit de jaren ‘20 en ‘30 in de New Yorkse wijk Meatpacking District. De loftopzet van de negen woningen is gerealiseerd door het trappenhuis volledig aan de achterzijde van het gebouw te plaatsen en de woningen te voorzien van grote open ruimten die aan de zonzijde van het gebouw verbonden zijn. Aannemer van het project is Bouwbedrijf Van den Hengel BV. >
TINY OFFICE PAVILION IN JAARBOEK ARCHITECTUUR IN NEDERLAND

08-5-2019

TINY OFFICE PAVILION IN JAARBOEK ARCHITECTUUR IN NEDERLAND

Op dinsdag 7 mei 2019 is het 'Jaarboek Architectuur in Nederlands 2018/2019', uitgegeven door nai010 uitgevers, gelanceerd in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Het project tiny office pavilion in Vught van studio PROTOTYPE is opgenomen in deze 32e editie (pagina 80 tot en met 83). Het thema van het jaarboek is 'Under Pressure' en belicht 27 toonaangevende gerealiseerde projecten in Nederland die uiting geven aan het overkoepelende thema. >
ortho Wijchen genomineerd voor de ECOLA Award 2019

09-4-2019

ortho Wijchen genomineerd voor de ECOLA Award 2019

Het project Ortho Wijchen is genomineerd voor de jaarlijkse editie van de internationale ECOLA-award. De Award is mede-georganiseerd door het Duitse architectuurtijdschrift AIT. De prijs gaat in op het gebruik van plaster voor gebouwen, de prijsvraag kent zijn oorsprong vanuit de Bundesdeutschen Architekturpreis Putz, welke is opgericht in het jaar 2000. De twee winnaars, verdeeld over twee categorieën worden uitgenodigd op het Ecola European conference of leading architects, welke wordt gehouden van 26th tot 28th van September in Tallinn >
STUDIO PROTOTYPE GEÏNTERVIEWD DOOR AT5

29-3-2019

STUDIO PROTOTYPE GEÏNTERVIEWD DOOR AT5

Voor de stemcampagne voor de komst van het horecapaviljoen in het Theo van Goghpark in IJburg is studio PROTOTYPE op locatie geïnterviewd door AT5. Het interview zal zondag 31 maart om 13:00 online verschijnen op de website van AT5 ([url=http://www.at5.nl]http://www.at5.nl[/url]) en om 17:00 worden uitgezonden in het nieuwsbulletin van de zender. Meer informatie over de stemcampagne: [url=http://www.studioprototype.nl/news/stemcampagne_voor_komst_paviljoen_ijburg]http://www.studioprototype.nl/news/stemcampagne_voor_komst_paviljoen_ijburg[/url] >
STEMCAMPAGNE VOOR KOMST PAVILJOEN IJBURG

20-3-2019

STEMCAMPAGNE VOOR KOMST PAVILJOEN IJBURG

In 2011 won studio PROTOTYPE de ontwerpwedstrijd voor een initiatief van een horecapaviljoen in het Theo van Goghpark op IJburg. Mede door de financiële crisis strandde het project vroegtijdig en bleef het Theo van Goghpark leeg & kaal. Nu met de wind in de rug slaan studio PROTOTYPE en Unlimited Label de handen in een, om alsnog een vervolg te geven aan dit mooie initiatief. We hebben gezamenlijk een stemactie opgezet om de lokale politiek te overtuigen van het nut & de noodzaak van het paviljoen. We hopen op uw stem op [url=http://www.paviljoenijburg.nl]http://www.paviljoenijburg.nl[/url] >
STUDIEREIS TIENJARIG JUBILEUM STUDIO PROTOTYPE IN NEW YORK

01-2-2019

STUDIEREIS TIENJARIG JUBILEUM STUDIO PROTOTYPE IN NEW YORK

Voor de viering van het tienjarige jubileum van studio PROTOTYPE is het gehele team naar New York City afgereisd voor een inspirerende studiereis. Op het programma stonden bezoeken aan de vele architectonische iconen die de stad rijk is, innovatieve interieurprojecten en grensverleggende stedenbouwkundige highlights. Daarnaast maakte de studio architectuurwandelingen door de grote verscheidenheid aan wijken en ontdekte de imposante musea van de stad, zoals het door Frank Lloyd Wright ontworpen Guggenheim Museum (zie foto). >
STUDIO PROTOTYPE ONTWERPT VERBOUWING DENTONS BOEKEL AAN DE ZUIDAS

04-1-2019

STUDIO PROTOTYPE ONTWERPT VERBOUWING DENTONS BOEKEL AAN DE ZUIDAS

Studio PROTOTYPE heeft de architectenselectie gewonnen voor de verbouw & interieuropgave van de Amsterdamse vestiging van het internationale advocatenkantoor Dentons Boekel. Dentons Boekel is gesitueerd aan de Zuidas in de laagbouw van het multi-tanent gebouw Vinoly. Studio PROTOTYPE gaat uit om de bestaande kwaliteiten van de ruimte zoveel mogelijk te versterken met enkele strategische ingrepen, die de uitstraling van het interieur compleet doet veranderen, binnen het concept wordt beweging & interactie gestimuleerd. Daarnaast wordt er een optimaal evenwicht gezocht tussen communicatie en concentratie. >
STUDIO PROTOTYPE ONTWERPT POORTHUIS VOOR DE PARELS VAN LEIDEN

04-1-2019

STUDIO PROTOTYPE ONTWERPT POORTHUIS VOOR DE PARELS VAN LEIDEN

Voor het initiatief Parels van Leiden ontwierp studio PROTOTYPE een poortwoning, welke gesitueerd is aan de Beestenmarkt in Leiden. De poortwoning wordt ontsloten vanuit een bijzondere doorgang grenzend aan de openbare ruimte van de Beestenmarkt. De woning gaat uit van drielaagse opzet, welke ervoor zorgt dat er een gestapelde typologie ontstaat met een dakterras, dat uitkijkt over het dak landschap van de monumentale binnenstad. >
VERBOUW OOSTVAARDERSKLINIEK OPGELEVERD

04-1-2019

VERBOUW OOSTVAARDERSKLINIEK OPGELEVERD

Vanuit de integratie van het nieuwe Pieter Baan Centrum als onderdeel van de stedenbouwkundige eenheid van de Oostvaarderskliniek zijn er het afgelopen jaar diverse verbouwingen in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf gereedgekomen. Studio PROTOTYPE ontwierp deze aanpassingen en zorgde voor de esthetische begeleiding i.s.m. Voorberg Bouwkunde. Het ontwerpteam heeft getracht in de taal en het oorspronkelijke gedachtengoed van het ontwerp de verschillende invullingen naadloos te laten aansluiten bij de bestaande context. Het Pieter Baan Centrum is onlangs geopend door Minister Dekker en de huisvesting is inmiddels in gebruik genomen. >
THEEHUIS PAVILJOEN VUGHT OPGELEVERD

01-11-2018

THEEHUIS PAVILJOEN VUGHT OPGELEVERD

Het theehuis paviljoen is als tweede paviljoen van een parkachtig ensemble in Vught opgeleverd. Het concept gaat uit van sierlijk vormgeven stalen strips, welke gezamenlijk de constructieve gelaagde gevel van het paviljoen vormen. Op deze wijze was het mogelijk om een constructief kolomloos paviljoen te realiseren. Het object is in nauwe samenwerking met S-iX Wout Hoogendoorn tot stand gekomen. Het theehuis paviljoen is onderdeel van een totaalplan, waarbij meerdere paviljoens het totaal ensemble van het “park” vormen. Het bestaande woonhuis uit de jaren ’30 vormt hierbij de basis. Het concept van het ‘park’ werd op landschappelijke wijze ingevuld door Andrew van Egmond. >
ENTREEGEBOUW PIETER BAAN CENTRUM OFFICIEEL GEOPEND DOOR MINISTER DEKKER

13-10-2018

ENTREEGEBOUW PIETER BAAN CENTRUM OFFICIEEL GEOPEND DOOR MINISTER DEKKER

Op 8 oktober 2018 is het nieuwe Pieter Baan Centrum in Almere officieel geopend in aanwezigheid van de minister Dekker, Rechtsbescherming. Het Pieter Baan Centrum (PBC), onderdeel van het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP) heeft haar nieuwe onderkomen in Almere. Het Rijksvastgoedbedrijf realiseerde dit in opdracht van Dienst Justitiële Inrichtingen van het ministerie van Justitie en Veiligheid. De entree van het Pieter Baan Centrum is aan de Carl Barksweg, als onderdeel van de stedenbouwkundige eenheid van de Oostvaarderskliniek en is ontworpen door studio PROTOTYPE. >
STUDIO PROTOTYPE WINT ARCHITECTENSELECTIE ONTWIKKELING WICKEVOORT

08-10-2018

STUDIO PROTOTYPE WINT ARCHITECTENSELECTIE ONTWIKKELING WICKEVOORT

Studio PROTOTYPE heeft de architectenselectie gewonnen voor een nieuwe woonontwikkeling van AM nabij Cruquius, onderdeel van de gemeente Haarlemmermeer. Het stedenbouwkundigplan is ontworpen door Ton Venhoeven. Het basisprincipe van het stedenbouwkundigplan gaat uit van wonen op een landgoed. De bestaande groene structuren worden zorgvuldig geconserveerd en daarnaast worden er nieuwe groenstructuren aan toegevoegd. Studio PROTOTYPE is binnen het stedenbouwkundig plan verantwoordelijk voor het ontwerpen van grondgebonden woningen voor de deelgebieden Hagen en Boomgaard. >
STUDIO PROTOTYPE ONTWERPT ‘HET IJBAD’ IN AMSTERDAM

26-9-2018

STUDIO PROTOTYPE ONTWERPT ‘HET IJBAD’ IN AMSTERDAM

Ook genoten van de eindeloze zomer in Amsterdam? Studio PROTOTYPE ontwierp een drijvend zwembad voor de stad Amsterdam; ‘het IJbad’. Door de afnemende waterkwaliteit tijdens de warmste dagen, was zwemmen niet altijd mogelijk op de hotspots van Amsterdam. ‘Het IJbad’ is een plek die goed waterkwaliteit aanbiedt en fungeert als publieke ontmoetingsplaats tijdens de gehele zomer. Meer informatie volgt … >
PROTOWIELERTOUR IN DAVOS

26-9-2018

PROTOWIELERTOUR IN DAVOS

In het weekend van 22 september is de vierde jaarlijkse Protowielertour georganiseerd in het Zwitserse Davos. Davos is de hoogstgelegen stad van Europa, vanuit deze stad zijn er drie grote wielertochten georganiseerd. Dit jaar zijn de Julierpass,  Albulapassen en de Fluelapass van twee kanten beklommen. Volgend jaar staan de bergenreuzen Aubisque en de Tourmelet op het programma. >
TINY OFFICE PAVILION GEPUBLICEERD IN HET HOUTBLAD

29-8-2018

TINY OFFICE PAVILION GEPUBLICEERD IN HET HOUTBLAD

Het Houtblad heeft een uitgebreid artikel gepubliceerd over tiny office pavilion in Vught, dat recentelijk de Architizer A+Award 2018 won in de categorie Living Small. >
STUDIO PROTOTYPE WINT ARCHITIZER A+AWARD 2018

31-7-2018

STUDIO PROTOTYPE WINT ARCHITIZER A+AWARD 2018

Het tiny office pavilion in Vught heeft de juryprijs gewonnen in de categorie Architecture +Living Small. Het paviljoen is ontworpen als een uitbreiding van het bestaande woonhuis uit de jaren ‘30, waarbij de vrijstaande typologie de parkachtige kwaliteit van de nieuw ontworpen tuin door Andrew van Egmond versterkt. Studio PROTOTYPE is voor het derde jaar achter elkaar achter genomineerd voor deze prestigieuze A+Award. In 2016 won studio PROTOTYPE met het project villa Schoorl in de categorie Private House Medium de juryprijs. >
VILLA SINT ANNA START BOUW

26-7-2018

VILLA SINT ANNA START BOUW

Afgelopen maand is er een start gemaakt met de bouw van het project villa Sint Anna in Nijmegen. Stamsnijder-Homan neemt de uitvoering voor haar rekening. De werkzaamheden concentreren zich nu op het storten van de kelder, welke een belangrijk onderdeel is van het concept, waarbij een deel van het programma onder maaiveld zal worden gerealiseerd. De bijzondere ontworpen geglazuurde gevel wordt in samenwerking met het Duitse bedrijf NBK gerealiseerd. De villa zal naar verwachting medio maart worden opgeleverd. >
STUDIO PROTOTYPE ONTWERPT VILLA ZANDSEPLAS

24-5-2018

STUDIO PROTOTYPE ONTWERPT VILLA ZANDSEPLAS

Studio PROTOTYPE ontwerpt een villa aan de rand de Zandse Plas in Nijmegen. Het horizontale volume met een diagonale kapvorm neemt aan de straatzijde een traditionele vorm aan om zich vervolgens eigenzinnig te openen richting de wadi en de plas om het weidse perspectief te benutten. De combinatie van rechte en diagonalen lijnen in zowel de plattegrond als in het dakvlak leveren verrassende zichtlijnen op. Binnen het volume is ruimte gecreeerd voor een veranda die naast geborgenheid ook zorgt voor doorzichten naar de terrasplek aan het water. De gevels spelen een spel van open- en geslotenheid en sluiten met hun grijze stenen aan op het Hollandse waterlandschap. >
STUDIO PROTOTYPE GENOMINEERD ALS FINALIST NEXT STEP PROGRAM

26-4-2018

STUDIO PROTOTYPE GENOMINEERD ALS FINALIST NEXT STEP PROGRAM

Met trots kunnen we mededelen dat studio PROTOTYPE is genomineerd als finalist van the Next Step Program, georganiseerd door branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus BNA en Synchroon. Jury commentaar: ‘Doorslaggevend is dat deze architecten tegen de trends in bewegen en een bijzondere, vruchtbare visie op ondernemerschap hebben.’ Op 6 juni zal studio PROTOTYPE gepresenteerd worden op de vastgoedbeurs Provada. De winnaar van de Next Step Award zal 5 juli bekend worden gemaakt. >
STUDIO PROTOTYPE PRESENTEERT ONTWERP KANTOOR BLENHEIM ADVOCATEN

25-4-2018

STUDIO PROTOTYPE PRESENTEERT ONTWERP KANTOOR BLENHEIM ADVOCATEN

Studio PROTOTYPE heeft recentelijk het ontwerp voor advocatenkantoor Blenheim gepresenteerd. Met respect voor het bestaande gebouw in de ‘nieuwe zakelijkheid’ uit 1960 zal het nieuwe ontwerp de bijzondere locatie aan het IJ in Amsterdam versterken. Binnen het office ontwerp zullen bestaande materialen gecombineerd worden met nieuwe tijdloze invullingen. De meet en greet vormt het transparante gezicht van Blenheim met functies als lunchroom verschillende vergaderfaciliteiten en ontmoetingsplekken. In een latere fase zal bekend worden gemaakt of studio PROTOTYPE het ontwerp mag uitvoeren. >
HOOGSTE PUNT AMSTELLOFTS

23-4-2018

HOOGSTE PUNT AMSTELLOFTS

Afgelopen week heeft Studio PROTOTYPE samen met de opdrachtgevers en leden van het bouwteam Hengelbouw gevierd dat het hoogste punt van de Amstellofts is bereikt. Om het bereiken van deze mijlpaal te vieren konden de aanwezigen vanaf het dak op 24 meter hoogte genieten van een drankje in de lentezon en het weidse uitzicht. De Amstellofts worden in september 2018 opgeleverd. >
STUDIO PROTOTYPE ONTWERPT EN BOUWT EEN PAVILJOEN OP LXRY FAIR 2017 DESIGN EDITION

09-12-2017

STUDIO PROTOTYPE ONTWERPT EN BOUWT EEN PAVILJOEN OP LXRY FAIR 2017 DESIGN EDITION

Tijdens de LXRY fair designers edition 2017 heeft studio PROTOTYPE een houten paviljoen gerealiseerd. Op een fair waar luxe en comfort centraal staan, presenteert studio PROTOTYPE een paviljoen opgebouwd uit eenvoudige bouwmaterialen, licht gebeitst vuren hout, Japans washi papier, berken betonplex en standaard led-tl armaturen. De vormgeving van het paviljoen in combinatie met het gekozen palet aan materialen geeft het geheel een bijzondere uitstraling. De design edition van de fair vindt plaats van donderdag 7 december t/m 11 december in de Amsterdamse RAI. >
OFFICE PAVILJOEN VUGHT OPGELEVERD

10-10-2017

OFFICE PAVILJOEN VUGHT OPGELEVERD

In een parkachtige villawijk in Vught heeft studio PROTOTYPE een nieuw office paviljoen opgeleverd. De volledig in glas uitgevoerde gevels met Iroko houten raamkozijnen zorgen voor een sterke binnen-buitenrelatie, waarbij de aanwezigheid van de mooie parkachtige omgeving wordt benut. Het puntdak is binnen op een aantal plekken uitgehold waardoor er in iedere ruimte een specifieke ruimtelijke kwaliteit ontstaat. Een interieur blok bevat een aantal dienende functies zoals slaapkamer, keuken, openhaard en toilet. In combinatie met de volledige Iroko houten afwerking zorgt dit voor een overzichtelijke ruimte met een warme sfeer. >
OTHO WIJCHEN IN ARTS & AUTO MAGAZINE

10-10-2017

OTHO WIJCHEN IN ARTS & AUTO MAGAZINE

Het project Ortho Wijchen is gepubliceerd in het blad Arts & auto. Het blad voor medici gaat met een uitgebreide publicatie in op de ontwikkeling van dokterspraktijken in de afgelopen eeuw. In het artikel worden enkele bijzondere voorbeelden genoemd van praktijken, waaronder de in 2016 opgeleverde praktijk in Wijchen. Deze staat bekend om zijn licht, de bijzonder ruimtelijkheid en de openheid in relatie met de omgeving. >