FATHER’S HOUSE

Een ‘chirurgische’ ingreep in een bestaand woonhuis moet leiden tot een maximale uitbreiding van het woongenot van deze woonvilla. De specifiek ontworpen lichtstraat zorgt voor meer ruimtelijkheid, de structuur van de lichtstraat is ingelegd met ruitvormige delen van brons rookglas met een subtiel tintverschil en werkt op deze manier als een modern glas in lood en geeft een indrukkwekkend lichteffect in de ruimte. Het vaste meubilair is vormgegeven vanuit diverse patronen. Een voorbeeld is de wijnkast, welke opgebouwd is uit vierkante staafjes staal. De eikenhouten haardkast is vormgegeven vanuit een diagonaal lijnenspel, dat weer terug komt in de lichtstraat.

detaildoorsnede verbouw father's house



Father's House Duiven
functie verbouw woonhuis
grootte  250 m2
periode  2011
ontwerpteam Jeroen Spee, Jeroen Steenvoorden
projectteam Jan Huis in't Veld, Jan van de Schaaf
constructeur  Pieters Bouwtechniek Delft
hoofdaannemer Aannemingsbedrijf MANS
maatwerkmeubilair Hans Vreeman
status opgeleverd