STUDIO PROTOTYPE ONTWERPT AAN WOONVILLA IN HEILIG LANDSTICHTING

STUDIO PROTOTYPE ONTWERPT AAN WOONVILLA IN HEILIG LANDSTICHTING

Studio PROTOTYPE heeft de opdracht verkregen om een villa gebouwd in het tijdperk van de Bossche school te verbouwen. De villa is prachtig gesitueerd in de natuurlijke omgeving van het dorpje Heilig Landstichting en is ontworpen door de bekende Nijmeegse architect Dijkema, een van de volgelingen van Granpré Molière (1883-1972).
Verschillende stijlkenmerken uit deze tijdgeest zijn terug te vinden in de villa aan de Aaron Moseslaan, het gebruik van een zware baksteen, het introduceren van diepe neggen en de verfijning van het dakranddetail. Als laatste de functionele hoofdopzet van het gebouw, welke is georganiseerd rondom een woonhof. Binnen deze modern – traditionele (Bossche) stroming nam Dijkema en bijzondere positie in, vanuit een bijzonder oog voor de natuurlijke context, zorgde hij ervoor dat de landschappelijke invulling rondom zijn gebouwen onlosmakelijk verbonden waren met zijn ontwerpen.
De strategie van PROTOTYPE gaat uit van enkele subtiele ingrepen aan de patiozijde van de woning, welke de relatie met de natuurlijke omgeving dient te versterken. De opdracht gaat direct van start, binnenkort meer op de projectpagina.