VILLA ZANDSE PLAS

Studio PROTOTYPE ontwerpt een villa aan de rand de Zandse Plas in Nijmegen. Het horizontale volume met een diagonale kapvorm neemt aan de straatzijde een traditionele vorm aan om zich vervolgens eigenzinnig te openen richting de wadi en de plas om het weidse perspectief te benutten. De combinatie van rechte en diagonalen lijnen in zowel de plattegrond als in het dakvlak leveren verrassende zichtlijnen op. Binnen het volume is ruimte gecreeerd voor een veranda die naast geborgenheid ook zorgt voor doorzichten naar de terrasplek aan het water. De gevels spelen een spel van open- en geslotenheid en sluiten met hun grijze stenen aan op het Hollandse waterlandschap.



villa Zandse Plas Zandse Plas
opdrachtgever particulier
functie wonen
periode 2018
ontwerp en directie studio PROTOTYPE
ontwerpteam Jeroen Spee, Jeroen Steenvoorden
projectteam Anne Bell, Luca Vatteroni, Marjolein Tolsma