VILLA PIJNACKER

Villa Pijnacker: een geborgen woonensemble aan het Groene hart Aan de rand van het Groene hart, nabij Pijnacker – Nootdorp wordt de bestaande kassenbouw herontwikkeld tot nieuwe individuele woonkavels. Nabij de oude Leedeweg 21 worden twee woonkavels gecreëerd van ca. 900m2. Op Kavel II ontwerpt studio PROTOTYPE een nieuw woonhuis voor toekomstige bewoners, familie Limbeek – Wessels. Vanuit de openheid van het groene hart is een woonensemble ontworpen welke een zekere geborgenheid geeft aan de plek. Het ensemble bestaat uit een hoofdgebouw en een bijgebouw, de verbinding tussen beide gebouwen is vormgegeven als de entree van de woonstructuur. Vanuit de entree is er een belangrijke zichtrelatie gecreëerd naar de openheid van het aangrenzende weiland. Het concept gaat uit van een gesloten stenen massa richting de dijk en een transparante invulling richting de openheid van het Groene hart. De transparantie is vormgegeven als een kloostergang welke de verschillende vertrekken van het huis op een heldere en overzichtelijke wijze met elkaar verbindt.



Villa Pijnacker Pijnacker
opdrachtgever  particulier
functie  wonen
grootte  400m2
periode  2017-heden
ontwerp  studio PROTOTYPE
ontwerpteam  Jeroen Spee, Jeroen Steenvoorden, Steven Otten, Ries van den Bosch
status  technisch ontwerp