VILLA NUMANSDORP

Nabij Numansdorp wordt een bijzonder landgoed opgericht, het landgoed Comstrijen. Op het landgoed dat deels vrij toegankelijk is voor publiek worden particuliere landhuizen gebouwd. Studio PROTOTYPE heeft het landhuis opnieuw geïnterpreteerd, er is een typologie bedacht waarin twee lagen van het huis op een ruimtelijke wijze zijn verbonden. Dit resulteert in een geborgen woonruimte op maaiveldniveau en een plateau dat uitkijkt over het landschap en het Hollands diep. Het plateau is vormgegeven als een gesloten structuur, waarbinnen weer verschillende patio’s zijn georganiseerd. Vanuit deze patio’s worden ruimtelijke doorzichten en ruimtelijke relaties gelegd met de verschillende leefniveaus.

Plattegronden



Villa Numansdorp Numansdorp
opdrachtgever  Particulier
functie  woon
grootte  400m2
periode  2017-heden
ontwerp studio PROTOTYPE
ontwerpteam Jeroen Spee, Jeroen Steenvoorden
status  structuurplan