BREWPUB CEINTUUR THEATER

Het karakteristieke Ceintuurtheater in Amsterdam, kenmerkt zich door haar expressionistische vormen en Art Déco-details, bevat aan de binnenzijde een van de eerste gewapende betonconstructies. Brewpup heeft studio PROTOTYPE gevraagd om hun brewconcept te vertalen binnen de ruimtelijke kaders van het prachtige Ceintuurtheater. Het uitgangspunt is om met minimale ingrepen het gebouw weer te laten functioneren als een levendige ontmoetingsplek. Een plek waar ruimte is voor eten, drinken en ontmoeten. Studio PROTOTYPE stelt voor om de unieke gewapende betonnen constructie aan de binnenzijde te conserveren. Op deze wijze worden de verschillende tijdlagen van het gebouw zichtbaar. De nieuwe entree en begane grondniveau van de brewpub staan in het teken van ontmoeting en oriëntatie. De samenkomst met de nieuwe functie van het gebouw wordt versterkt door de aanwezigheid van twee enorme koperen brouwketels. De houten tribune wordt weer bereikbaar vanuit het bestaande splitlevel niveau. Oude bioscoopstoeltjes met tafeltjes kijken uit op het splitlevel niveau en de keuken, en dit levendige decor geeft de bezoeker het oude theatergevoel terug.



Ceintuurbaan Amsterdam
opdrachtgever  Brewpub
periode 2014
ontwerp Studio PROTOTYPE
ontwerpteam Jeroen Steenvoorden, Jeroen Spee
status schetsontwerp