VILLA NIEUW SLOTEN

Studio PROTOTYPE ontwerpt aan een villa, die onderdeel is van een nieuw gebied Route 1066, en is gesitueerd in de wijk Nieuw-Sloten in Amsterdam Nieuw- West. De puntvormige kavel is het uitgangspunt voor de vrije hoofdvorm met twee afschuinde zijden. Een zijde is gesitueerd aan de entree kant van de villa, de andere richting het uitzicht. Aan de binnenzijde zijn de leefruimten speels georganiseerd rondom de centrale kern. De leefruimten kennen een subtiel hoogteverschil dat langzaam aftrapt richting de tuin. De kern is vormgegeven als een duidelijk object en bekleed met verschillende afwerkingen van natuursteen. Aan de buitenzijde opent het gebouw zich richting de tuin met grote open vensters. De vensters worden vormgegeven als robuuste houten kaders, die worden afgewisseld met subtiele profielen ingevuld met glas of licht stucwerk.

plattegrond begane grond

plattegrond eerste verdieping



Nieuw Sloten Amsterdam
opdrachtgever particulier
functie villa
periode  2014-2016
grootte 200 m2
ontwerpteam Jeroen Spee, Jeroen Steenvoorden, Maarten v. Kesteren
status uitvoering