STUDIO PROTOTYPE EN ZUS PRESENTEREN AAN RIJKSBOUWMEESTER

STUDIO PROTOTYPE EN ZUS PRESENTEREN AAN RIJKSBOUWMEESTER

Vrijdag 30 november heeft het team Studio PROTOTYPE, ZUS [Zones Urbaines Sensibles] en Bureau Rekenruimte in het kader van ontwerpstudie Oog van de buurt van Atelier Rijksbouwmeester haar plannen voor het St. Anna terrein in Venray gepresenteerd. Het plan is aangeboden door Rijksbouwmeester Frits van Dongen aan Wethouder ruimtelijke ordening Lucien Peeters en de Van Gogh stichting, eigenaar van het St. Anna terrein in Venray.
Het ontwerpteam ontwikkelde een strategie voor de herontwikkeling van St. Anna terrein. Dankzij een ontwikkelmodel van permanente tijdelijkheid worden vanaf dag 1 verbeteringen in het gebied aangebracht. Kleinschalige publieke interventies, strategische ingrepen in de bestaande gebouwen en nieuwe woningbouw op kleine schaal zorgen dat het park weer tot leven komt en weer wordt opgenomen binnen het publieke leven van Venray. Het accent van het woonprogramma wordt gelegd op de behoeftevraag van de urgent woningzoekende in de regio Noord- en Zuid Limburg.

Het plan van Rijksbouwmeester dient uiteindelijk een ruimtelijke bijdrage te leveren aan een duurzame ontwikkeling van het St. Anna terrein. Van Gogh stichting is momenteel nog in gesprek met diverse investeerders. Binnenkort zal het project worden toegevoegd aan de projectensite van PROTOTYPE.

http://www.zus.cc
http://www.bureaurekenruimte.nl
http://www.vvgi.nl
http://www.rgd.nl/onderwerpen/themas/architectuurbeleid/aandachtswijken