STUDIO PROTOTYPE AAN DE START VAN TOUR DE MARMOTTE VOOR VRIENDEN VAN HET HUBRECHT INSTITUUT

STUDIO PROTOTYPE AAN DE START VAN TOUR DE MARMOTTE VOOR VRIENDEN VAN HET HUBRECHT INSTITUUT

De Marmotte werd in 2015 op het laatste moment geschrapt uit de tour en zal ook dit jaar geen onderdeel uitmaken van de Tour de France. Daarom zal Studio PROTOTYPE dit jaar de legendarische Tour de Marmotte fietsen, een wielertrip met de mooiste toppen van de route. Wij zullen in het wiel van “Elephantino” voor het goede doel stichting vrienden van het Hubrechtinstituut de volgende toppen bedwingen: De Alpe d’Huez, col du Croix de Fer, Col, Col du Lautaret en de Col du Galibier; de heroïsche berg waar Theo Middelkamp in 1936 de basis legde voor de eerste Nederlandse etappeoverwinning in de Ronde van Frankrijk en waar Marco Pantani Jan Ulrich klopte in 1998.

Doel van de tour is om een structurele bijdrage te generen voor meer en beter onderzoek naar levensbedreigende ziekten. Dit revolutionaire, fundamentele onderzoek wordt gedaan aan het Hubrecht Instituut en leidt tot doorbraken in de ontwikkeling van geneesmiddelen voor de behandeling en diagnose van ziekten als kanker, diabetes en cardiovasculaire ziekten. Voor de financiering van onderzoek is het Hubrecht Instituut voor een belangrijk deel afhankelijk van donaties aan de Stichting Vrienden van het Hubrecht Instituut. Onderzoek is het begin van de oplossing!

Mede ingegeven door de EU, ligt dit jaar de nadruk van het onderzoek van het Hubrecht op onderzoek naar resistentie van antibioticum, een gevaarlijke ontwikkeling waar gedegen onderzoek voor nodig is.