STUDIE SCHOOLGEBOUW VENRAY

STUDIE SCHOOLGEBOUW VENRAY

Naast de studie naar het van Gogh terrein in Venray, hebben studio PROTOTYPE en ZUS (Zones Urbaines Sensibles)  een studie verricht naar het voormalige schoolgebouw van Gilde Opleidingen in Venray. Het schoolgebouw is in 1961 oorspronkelijk gebouwd als seminarie. Sinds 1985 heeft het gebouwcomplex dienst gedaan als schoolgebouw. De afgelopen jaren is door de gemeente Venray gebruik gemaakt van het gebouw als interim-voorziening tijdens de verbouw van het gemeentehuis. 
Door het gebouw terug te brengen naar haar originele structuur en de enkel het basisvolume en het aulagebouw te behouden wordt een karakter van een hof gecreëerd. Dit hof wordt gecompleteerd met een nieuwbouw volume.
In de architectuur wordt door het toevoegen van een structuur aan de achterzijde van het hoofdvolume de strenge ritmiek van de gevel doorbroken en vertaald naar een nieuwe structuur welke nieuwe mogelijkheden biedt tot het gebruik van buitenruimten als tuinen, balkons en loggia’s. Door het nieuw leven inblazen van de centrale onderdoorgang als nieuwe entree naar de Vollenbergstraat wordt het hof van alle zijden toegankelijk.